Hoe maak je je aanbod zichtbaar op de NIZU-website?

Af en toe krijgen we vragen over het aanbod van informele zorg dat via de zoekfunctie op de homepage te vinden is. De website is inmiddels alweer een aantal jaren in de lucht, dus het is niet vanzelfsprekend dat de informatie hierover bij iedereen bekend is. Daarom goed om nog eens toe te lichten hoe jij ervoor kan zorgen dat het aanbod van jouw organisatie of initiatief via deze zoekfunctie op de NIZU-website te vinden is.

Je kunt de NIZU-website zien als een doorgeefluik van informatie die op enkele andere websites geplaatst is. De NIZU-website haalt het aanbod dat je vindt via de zoekfunctie op uit de  databases van 3 samenwerkingspartners; Ugids.nljekuntmeer.nl en wijkconnect.com

Elk van de deelnemende websites heeft specifieke aandachtsgebieden. Wijkconnect bevat veel bewonersinitiatieven, Jekuntmeer is sterk in activiteiten voor mensen met een beperking en U Gids biedt overzicht wat betreft organisaties. Samen zorgen deze drie bronnen voor een compleet overzicht op de NIZU-site.

Op de websites van Wijkconnect en Jekuntmeer kun je zelf content plaatsen. Voor de U Gids kun je informatie aanleveren bij het Stadsteam Informatie & Advies.

Als je wilt dat jouw organisatie, initiatief of activiteit op de NIZU-site wordt getoond, dan is het belangrijk dat het aanbod is aangemeld op minimaal één van de drie bronwebsites. NIZU plaatst zelf geen vermeldingen; het is dan ook niet mogelijk om aanbod los aan te melden bij NIZU.Content plaatsen op WijkConnect:
Om content te kunnen plaatsen op WijkConnect maak je eerst een account aan. Vervolgens kun je je activiteit aanmaken binnen de categorie die voor jouw activiteit van toepassing is. De activiteit die je aanmaakt wordt meteen gepubliceerd op WijkConnect, er vindt geen controle plaats. Je bent zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de content die je op de website plaatst.
https://www.wijkconnect.com/utrecht

  • Content plaatsen op Jekuntmeer
    Om content te kunnen plaatsen op Jekuntmeer maak je eerst een account aan. Vervolgens kun je je activiteit aanmaken binnen de categorie die voor jouw activiteit van toepassing is. Jekuntmeer beoordeelt of je activiteit voldoet aan de voorwaarden voordat de activiteit op jekuntmeer gepubliceerd wordt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de content die je op de website plaatst.
    https://utrecht.jekuntmeer.nl/over-jekuntmeer/aanmelden

  • Content aanleveren voor de U Gids
    De informatie die je op deze website vindt, wordt door het Stadsteam Informatie & Advies van U Centraal verzameld.
    Staat informatie van jouw organisatie of initiatief nog niet vermeld op de U Gids, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van het stadsteam. Zij beoordelen of jouw informatie voldoet aan de voorwaarden voordat de informatie op de U Gids gepubliceerd wordt.
    1x per jaar wordt op basis van de content op de U Gids een selectie gemaakt van deze informatie die gepubliceerd wordt in de papieren Plusgids die verkrijgbaar is bij o.a. buurtcentra, de buurtteams en de bibliotheek.
    Het stadsteam voert zelf redactie uit op de informatie die via de website en de Plusgids gepubliceerd wordt, maar het is handig als je zelf de redactie op de hoogte houdt van wijzigingen bij jouw organisatie of initiatief.
    http://www.ugids.nl/
    Je kunt mailen of bellen naar het Stadsteam Informatie & Advies: ugids@u-centraal.nl / 030-2361770 (op werkdagen van 9.00-17.00 uur)

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, neem dan contact op via cees.vdbrink@nizu.nl